23948sdkhjf

Det sker: Robotkode i skyen

Teknologisk Institut holder gå-hjem-møde den 13. december

En af de største udfordringer ved at udbrede fleksible robotter i industrien er at gøre avanceret funktionalitet let tilgængelig for brugerne. Det kan blandt andet gøres ved at lægge avancerede beregninger, som for eksempel baneplanlægning, op i skyen, så brugeren får nemmere adgang til ny og øget funktionalitet, der kan anvendes direkte i produktionen.

På gå-hjem-mødet den 13. december hos Teknologisk Institut præsenteres og diskuteres resultaterne fra projektet "Cloud Services til Fleksible Robotter", som Teknologisk Institut har gennemført i samarbejde med Aarhus Universitet og virksomhederne Purifi Transducer Technology, Technicon og HappTec. Projektet er bevilget af Innovationsnetværket RoboCluster.

Formålet med projektet er at reducere omkostningerne forbundet med omstilling af fleksibelt robot- og automationsudstyr til nye produkter i en produktion med små seriestørrelser. Projektet vil demonstrere muligheden for at udnytte den nyeste cloud-teknologi til at assistere med programmering af robot- og automationsudstyr, så det er rentabelt for SMV-segmentet. Der tages udgangspunkt i dispensering af lim, som er hyppigt anvendt i slutmontage og i vid udstrækning foretages manuelt i dag.

Projektresultaterne er de første skridt mod at kunne lægge stadig flere beregningstunge, og/eller investeringskrævende teknologier op i skyen, og vil umiddelbart kunne bruges til baneplanlægning, der ikke er udviklet specifikt til dispensering. Det kan for eksempel være polering, svejsning, afgratning med videre.

På gå-hjem-mødet vil deltagerne få mulighed for at komme med deres idéer med henblik på at kunne idégenerere og eventuelt fremtidigt udvikle flere tjenester i kommende projekter.

Målgruppe
Arrangementet henvender sig til systemintegratorer og slutbrugere fra industrien.

Praktisk information
Tidspunkt: Torsdag den 13. december 2018 klokken 15.00-17.00

Sted: Teknologisk Institut, Forskerparken 10F, 5230 Odense M.

Tilmelding: Det er gratis at deltage i arrangementet, men det kræver tilmelding. Se mere på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Foreløbigt program

  • Velkomst og introduktion til eftermiddagens program
  • Præsentation af projekt ”Cloud Computing til fleksible robotter” og resultaterne herfra
  • Automationsmoduler med tilhørende cloud services
  • Limning i højtalerproduktion ved hjælp af cloud services
  • Fælles diskussion: Muligheder og udfordringer ved fleksible robotter og cloud services
  • Networking og demonstration af baneplanlægning ved dispensering af lim

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094