23948sdkhjf

Siemens Gamesa vil have pigerne med på robot-vognen

Vindmølleproducenten går sammen med FabLab Spiderihallerne om en ny robot-galla

FabLab Spinderihallerne i Vejle kommer til huse et nyt initiativ, der skal gøre piger interesserede i at arbejde med teknologi og robotter. Projektet, ”Robots – also for girl”, har fået økonomisk støtte af Siemens Gamesa.

- Vi tror på, at vi ved at koble de unge med erfarne medarbejdere i industrien kan inspirere de unge – og især pigerne, så de oplever sig selv som maskinbyggere. Vi vil gerne motivere flere piger til at vælge en teknologirelateret uddannelse og derved hjælpe dem til en karriere i de vejlensiske produktionsvirksomheder, siger leder af FabLab Spinderihallerne, Katrine Holm Kanstrup.

Det nye samarbejde engagerer medarbejderne i den lokale afdeling af Siemens Gamesa i forhold til arbejdet med at vække pigers interesse for teknologi. Det sker gennem opbygning af et årligt tilbagevendende robot-gallashow.

Det er især teenagepiger i folkeskolens sidste trin og på de videregående ungdomsuddannelser, der er fokus på. Omdrejningspunktet for gallaen bliver FabLab Spinderihallerne.

Siemens Gamesas globale CEO, Marcus Tacke, er begejstret for projektet:

- Det er min faste overbevisning, at vi skal deltage aktivt I de lokale samfund, vi arbejder i, og hvor vi har vores aktiviteter. Vores nye initiativ vil hjælpe os med at videreudvikle de byer og områder, hvor vi har vores aktiviteter. Vi er glade for vores tilstedeværelse i Vejle-området og håber, vi kan give lidt tilbage, siger Markus Tacke.

Projektet forventer at afholde sin første Robotgalla til marts 2019. Det første år er målet, at 200 teenagere fra Vejle-området – flest piger - deltager i gallashowet sammen med ansatte fra Siemens Gamesa og andre produktionsvirksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097