23948sdkhjf

Stærke kræfter arbejder for fyrede Nokia-folk

Nokias øverste direktør besøgte fredag København, mens videnskabsministeren er gået personligt ind i sagen for at få de knap 1.000 fyrede Nokia-arbejdere i arbejde igen.
Fredag besøgte Nokias øverste direktør, Stephen Elop, mobilproducentens kontorer i den københavnske Sydhavn, hvor han skulle forsøge at forklare de knap 1.000 fyrede ansatte om bevæggrundene for den dramatiske beslutning.

Og selv vom Stephen Elop altså i sidste ende var manden, der svang øksen, blev han modtaget positivt i Danmark, siger Claudia Simonsen, der er administrerende direktør i Nokia Danmark.

Hun pointerer, at et af formålene med Stephen Elops besøg var at indgyde de fyrede medarbejdere tro på fremtiden. For henvendelserne vælter allerede ind fra nær og fjern.

- Der er allerede kommet mange henvendelser, så vi har udvalgt en koordinator og samlet sammen på tilbuddene og svaret alle pænt. Men vi venter til næste uge (denne uge, red.) med at skabe os et overblik. Vi arbejder på at hjælpe folk videre både på enkeltniveau og gruppeniveau. Der er jo noget smukt i at sende et helt team, der har arbejdet rigtigt godt sammen, videre samlet, siger Claudia Simonsen til ComOn.

Videnskabsministeren trækker i tråde
Men Stephen Elop er ikke den eneste, der kæmper for de fyrede Nokia-ansatte i øjeblikket.

Også videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) ser positivt på fremtiden.

I et interview med Computerworld redegør hun for, hvordan de fyrede Nokia-folk hurtigst muligt kan komme i arbejde igen.

- Dels ved at tiltrække virksomheder til Danmark. Vi har innovationskontorer i Shanghai, München, Sillicon Valley og snart i Brasilien, og jeg har bedt dem om at være ekstra opmærksomme på, om der skulle være nogle it-virksomheder, der kunne overveje at etablere sig i Europa. For så kan vi tilbyde særdeles kvalificeret arbejdskraft herhjemme. Derudover har vi muligheder for at hjælpe Nokia-ingeniørerne med at starte egne virksomheder. Der har vi støttemuligheder, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Hun erkender, at konkurrencen er skærpet, men insisterer på, at Danmark stadig kan klare sig som et højteknologisk industriland, selv om Nokia ikke er det første it- og telefirma, der massefyrer herhjemme.

Svensk interesse for fyrede Nokia-folk
Løsningen for de fyrede Nokia-arbejdere kan måske ligge tættere på, end hvad man skulle tro. For mens de indledende rygter gik på en masseudvandring til Tyskland, melder en ny bejler sig nu.

Ifølge Berlingske kan fremtiden for en del af de fyrede Nokia-medarbejdere ligge i det sydlige Sverige, hvor både Malmø og Lund Kommune viser interesse for at ansætte dansk arbejdskraft.

- Malmø-Lund-regionen har fortsat en del telekommunikations - og udviklingsindustri. Jeg tror, at dette kan give endnu mere kraft til Øresundsregionen, således at man ser den som ét stort arbejdsmarked, siger Malmø Kommunes erhvervschef, Pehr Andersson, ifølge avisen.

Læs også:
Nokia massefyrer i Danmark
Nokia-fyringerne: Sagt og skrevet
Bombardier lover arbejde til fyrede Nokia-ingeniører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11