23948sdkhjf

TIM skal hjælpe de ældre med medicinen

En række nordjyske ældre får nu installeret en pillerobot i deres hjem. Robotten er en del af en nyudviklet totalløsning, TIM (Totalløsning til Intelligent Medicinhåndtering), som skal hjælpe de ældre med at tage medicin rettidigt og i rette dosis 

TIM er gennem længere tid blevet testet i et lukket miljø. Resultaterne er så lovende, at løsningen nu skal testes live hos et mindre antal ældre i tre af de ni kommuner bag projektet: Aalborg, Hjørring og Vesthimmerland kommuner. 

Testdeltagerne får installeret en pillerobot, der er lidt større end en kaffemaskine, i hjemmet. Den doserer medicinen og reagerer, hvis den ikke bliver taget som planlagt. 

Det skal både give brugerne højere livskvalitet og bedre sikkerhed ved at nedbringe antallet af medicinfejl. 

Sådan fungerer TIM

TIM modtager automatisk oplysninger om medicin fra borgerens elektroniske omsorgsjournal i kommunen. Forinden henter den elektroniske omsorgsjournal aktuelle oplysninger om borgerens medicin fra det fælles medicinkort. De oplysninger bruger TIM til at bestille medicin på apoteket, til at minde borgeren om at tage sin medicin og til at tjekke aktuel dosis, inden den hælder pillerne op i en kop. Hvis borgeren ikke tager pillerne, alarmerer TIM Falck, som ringer for at minde borgeren om at tage medicinen og kontakter kommunen, hvis borgeren ikke besvarer tryghedsopkaldet.

Det tværkommunale samarbejde
Udviklingen af TIM er et samarbejde mellem Aalborg, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt, Brønderslev, Thisted, Rebild, Frederikshavn og Mariagerfjord kommuner. 

Sammen har kommunerne været i udbud efter en totalløsning, som kan håndtere hele leveringskæden af medicin fra apotek over indtagelse til opfølgning på manglende indtagelse. Valget faldt på konsortiet MedicCares løsning. MedicCare består af CareConsult og MedicPen med Falck og Svaneapoteket i Frederikshavn som underleverandører. 

I dag udgør de nordjyske kommuners omkostninger til medicinhåndtering cirka 158 mio. kr. årligt, og der bruges 357.500 arbejdstimer på opgaven. De mange timer bruges for eksempel på at hælde medicin op og hjælpe borgeren med at tage medicinen. En opgave, som kommunerne forventer fremover kan løses af TIM i stedet for en medarbejder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125