23948sdkhjf

Nokia flytter 3.000 ansatte

I kølvandet på nyheden om massefyringerne meddeler det finske mobilselskab, at 3.000 ansatte skal overflyttes til Accenture i en udvidet satsning på især smartphones.
Onsdag formiddag meddelte Nokia, at 4.000 medarbejdere bliver fyret som følge af nedskæringer – heraf 950 ansat i Danmark – og i kølvandet på den besked meddeler det finske mobilselskab, at yderligere 3.000 ansatte bliver forflyttet fra Nokia til Accenture.

De to selskaber har indgået en aftale, som betyder, at Accenture overtager udviklingen af og arbejdet med Symbian-softwaren, hvorfor Nokias ansatte inden for det område altså forflyttes til Accenture.

Aftalen forventes endeligt bekræftet i løbet af sommeren, mens flytningen af medarbejderne – der kommer fra Finland, Kina, Indien, USA og Storbritannien – forventes påbegyndt sidst på året.

Stephen Elop, præsident og adm. direktør i Nokia, kalder samarbejdet for en fokuseret udvikling af Nokias strategi for fremtiden.

Overhalet af Apple
Med nyheden om det forstærkede samarbejde ligger det samtidig fast, at Nokia vil satse yderligere på smartphone-området i fremtiden.

Tidligere på ugen kom nyheden om, at Nokia for første gang er blevet overhalet på mobilområdet af Apple som den bedste omsættende producent.

Nokia og Accenture har arbejdet sammen siden 1994.

Læs også:
Reaktioner på Nokia-fyringerne
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094