23948sdkhjf

Elektronikbranchen mangler komponenter

Efterveerne af sidste måneds jordskælv i Japan kan efterhånden aflæses hos både elektronikproducenter og forhandlere, som er ved at løbe tør for komponenter og produkter.
De europæiske forbrugere kommer snart til at mærke efterveerne af sidste måneds jordskælv i Japan.

En rundspørge fra Financial Times Deutschland (FTD) hos producenter og forhandlere viser, at markedet fra slutningen af denne måned vil være mærket af knaphed på komponenter og – som følge heraf – produkter.

- Flere af vores partnere i industrien har varslet leveringsvanskeligheder. Det skyldes, at de mangler komponenter, som de normalt importerer fra Japan til brug i et stort antal produktkategorier. Katastrofen har bremset produktionen af de komponenter, siger en talskvinde for Europas største elektronikhandelskæde, Media-Saturn, til FTD.

Ifølge FTD kan knapheden føre til tab af markedsandele hos de ramte virksomheder, mens konkurrenter kan udnytte situationen til at forcere prisforhøjelser på de berørte produkter.


Jordskælvet og den efterfølgende tsunami ramte Japan den 11. marts og gik værst ud over fabrikkerne i den nordlige del af landet.

Flere fabrikker producerede komponenter, mens andre specialiserede sig i kemikalier til produktionen af mobiltelefon-batterier – et område hvor andre underleverandører nu har meget svært ved at tage over.

Af samme grund rammer efterveerne af jordskælvet altså nu bredt og hårdt i branchen, fastslår FTD, som med Canon, Nokia og Sony som eksempler understreger, at selv de største virksomheder er berørt af katastrofen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063