23948sdkhjf

Danske ingeniøruddannelser i verdensklasse

Både Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet er med højt oppe på en ny, international rangliste.
Civilingeniørforskningen på både Aalborg Universitet (AAU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) tilhører den internationale elite.

Det viser en spritny undersøgelse fra QS World University Ranking, som blev offentliggjort tirsdag.

Vellykket strategi
Undersøgelsen, der sammenligner universiteter fra hele verden ud fra bestemte kriterier, placerer både DTU og AAU blandt de 100 bedste universiteter i verden, når det gælder civilingeniører (Civil and Structural Engineering).

Og det vækker selvsagt glæde hos de involverede universiteter.

- Det her er et udtryk for en strategi, vi har haft gennem flere år, hvor vi har øget vores fokus på forskningen, både med flere eksterne midler, bedre publikationer og flere ph.d.-studerende. Resultaterne kommer inden for nogle af de områder, vi har prioriteret og satset på, og hvor dygtige medarbejdere har gjort en stor indsats, siger dekan Eskild Holm Nielsen fra Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

Succes for færre midler
For en uge siden viste en anden opgørelse, at de danske universiteter generelt er med helt fremme i den europæiske elite , og her var AAU som det eneste universitet placeret i top 10 på det ingeniørfaglige område, hvilket giver anledning til nordjysk stolthed.

- Resultaterne er især bemærkelsesværdige, hvis man holder det op imod, hvor mange forskningsmidler vi får. Hvis man i runde tal sammenligner vores teknisk/naturvidenskabelige basismidler med andre institutioner herhjemme, så får nogle af dem fire gange så meget som os. Når man ser på hver investeret forskningskrone, gør Aalborg Universitet det særdeles godt, understreger Eskild Holm Nielsen.

Kilde: 2011 QS World University Rankings
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094