23948sdkhjf

Generationsskifte på vej i Widex

Med indlemmelsen af topchef Jan Tøpholms to sønner i bestyrelsen sætter Widex yderligere skub i forberedelserne til et generationsskifte i høreapparatproducenten.
Widex er ligeligt ejet af familierne Westermann og Tøpholm, og nu tager høreapparatproducenten endnu et skridt i forberedelserne til et skifte til tredje generation.

Således er adm. direktør Jan Tøpholms sønner, Julian og Richard, formelt blevet indlemmet i bestyrelsesarbejdet, skriver Børsen.

Satser på glidende overgang
Widex-ledelsen består i dag af Jan Tøpholm (64 år), Søren Westermann (57 år) og Anders Westermann (54 år) , der er anden generation efter stifterne Christian Tøpholm og Erik Westermann.

Med indlemmelsen af sine to sønner håber Christian Tøpholm at kunne overdrage firmaets ledelse mere glidende, end da han selv overtog tøjlerne fra sin far, der omkom pludseligt i en trafikulykke i 1985.

Planen er således, at de to sønner skal under oplæring, så de er fuldt kompetente til at overtage ledelsen i firmaet, når ”den gamle garde” vælger at fratræde.

- De deltager i den daglige ledelse, og de deltager i bestyrelsesmøderne, og de har forskellige ad-hoc-opgaver, siger Jan Tøpholm til Børsen om sønnernes nuværende funktioner i Widex.

Allerede for fem år siden blev Tøpholm-familiens halvdel af Widex-ejerskabet splittet op mellem Jan Tøpholm og de to sønner.

Widex beskæftiger i dag 3.000 ansatte – heraf cirka 850 i Danmark. Det anslås, at Widex har en samlet global markedsandel på 10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078