23948sdkhjf

Studerende bag første danske rumraket

Ingeniør-studerende Jakob Hansen er i fuld gang med at bygge en rumraket, der efter planen skal affyres allerede i juni måned og kan blive den første danske raket i rummet.
Jakob Hansen er studerende på Ingeniørhøjskolen i Århus, og han har om nogen gjort sin drengedrøm til virkelighed.

Han er således en del af raketholdet ved rumorganisationen Copenhagen Suborbitals, som for tiden arbejder på at færdiggøre den hybridraket, der efter planerne skal sende et 300 kg. tungt rumskib ud i rummet allerede til juni.

- Vi har travlt. Min læringskurve er stejl. Vi er et lille hold, men med meget store ambitioner. Jeg får lov til at bruge hele paletten af min ingeniørviden og en god portion fantasi, siger Jakob Hansen, der er tidligere uddannet klejnsmed.

Det kommer ham til gode i det praktiske arbejde med raketten.

- Jeg skal både designe, beregne og svejse. Det kræver viden om teknologi, en god portion kreativitet, men også håndelag. Det er sjældent, at man i dag som ingeniør får lov til at følge hele processen fra teori og tegnebord til funktionsdygtig løsning, siger han.

Copenhagen Suborbitals hold består til daglig af kun tre mand, men i weekenden får de assistance af cirka ti frivillige raketentusiaster.

Om raketten
Raketten hedder Heat 1X og er ti meter lang. Den består af en motor med to brændstoftanke, et brændkammer, en faldskærm og et rumskib. Den er forløberen for Danmarks første bemandede rumraket, som forventes klar i løbet af maksimalt ti år.

Før Copenhagen Suborbitals er klar til at sende en mand i rummet, skal de kvalitetssikre og afprøve motortyper og udstyr ved en række testaffyringer.
I september 2010 forsøgte Copenhagen Suborbitals for første gang at opsende raketten Heat. En lille fejl ved en ventil fik missionen til at mislykkes.

Læs mere om projektet her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08