23948sdkhjf

Høreapparater: Konkurrence truer danske producenter

GN Resound og Widex er i fare for at knække nakken på høreapparatmarkedet, vurderer analytikere.
Med seks aktører og en årlig markedsvækst på 3-4 procent ser fremtiden ikke ubetinget lys ud for de danske producenter af høreapparater.

Det vurderer flere analytikere ifølge Ritzau.

- Går vi fem år frem, er der formentlig kun tre spillere tilbage. Sonova og William Demant vil efter al sandsynlighed blive på de konsoliderendes side, mens Siemens er lidt af et spørgsmålstegn. Og der er ingen tvivl om, at GN Resound og Widex vil stå på de mindres side som dem, der skal købes op, siger Michael Friis Jørgensen, analytiker hos Alm. Brand Markets.

Afviser snak om salg
William Demant havde i 2010 en vækst i omsætningen på 21 procent og er sammen med Sonova førende på områder som forskning og udvikling.

- Udskilningsløbet er startet, og det står klart, at markedet ikke er stort nok til, at seks store globale producenter alle kan drive en lukrativ forretning, vurderer Lars Terp, analytiker hos Jyske Bank.

GN Resounds chef for investor relations og kommunikation, Mikkel Danvold, afviser alle rygter om, at firmaet skulle være klar til et salg og kalder analytikernes spådomme for overdrevne.

Det anslås, at GN Resound i øjeblikket har en markedsandel på 10 procent mod godt 20 procent hver til både William Demant og Sonova.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078