23948sdkhjf

Superpincet - vejen frem for kvantecomputere

Et forskerteam bestående af fysikere fra Aarhus Universitet og Max Planck Instituttet i München er hjernerne bag en yderst præcis pincet, der kan tage atomer ét for ét.
Med opfindelsen af den nye pincet er man kommet et stort skridt nærmere udviklingen af potente kvantecomputere, hvorefter afsættet til løsningen af nogle af verdens største videnskabelige gåder er lagt.

Sådan skriver Videnskab.dk

Den første kvantecomputer blev introduceret i 1998, men der er rig mulighed for at videre udvikle på den, så den kan blive konkurrencedygtig med konventionelle computere.

En forudsætning for at kunne videreudvikle på kvantecomputere er, at man kan arbejde med den måde den lagre informationer på.

En kvantecomputer bruger atomer som datalager, hvilket betyder, at en videreudvikling af en sådan supercomputer kræver at man kan håndtere hvert enkelt atom.

- Pincetten er en form for laserstråle med en ganske bestemt bølgelængde og en høj intensitet. Atomerne kan nemlig lide at være inde i lys med så høj intensitet som muligt. Laserstrålen har den særlige egenskab, at den kan pege på ét atom uden overhovedet at genere naboen, siger Jacob Sherson, en af forskerne bag pincetten til Videnskab.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375