23948sdkhjf

Electronic House UAB opruster i Danmark

Den litauisk baserede virksomhed vil være blandt de førende inden for ledningskonfektion i Skandinavien og Baltikum.
Derfor ser virksomheden for øjeblikket på vækstmulighederne på det danske marked. Den skal dels komme fra organisk vækst, men CEO Palle Gravesen Jensen er også åben over for opkøb.

Han har især øjnene rettet mod mindre virksomheder med 5-20 ansatte, som har haft det svært under finanskrisen.

- Jeg ser en branche i Danmark med mange røde tal på bundlinjen, som presses på priserne primært på grund af globaliseringen, men også i stor stil grundet relativt store driftsomkostninger til at producere ledningskonfektion i Danmark. Vi tror ikke, at produktion af ledningsnet i Danmark kan gøres profitabel. Der kan alene laves småserier og udvikling, hvorimod selve ledningskonfektioneringen bliver flyttet ud af landet til virksomheder som Electronic House UAB, siger Palle Gravesen Jensen.

Øget markedsføring i Danmark
Electronic House UAB har selv valgt at placere sin produktion i Vilnius i Litauen, hvorfra produkterne sendes til blandt andet de danske kunder. I dag har virksomheden ingen filial eller repræsentation i Danmark. I stedet sker alt salg via kundebesøg og per telefon fra kontoret i Litauen, hvor der tales både dansk og engelsk.

- Det er klart at vores lavere lønninger er en vigtigt driver i vores konkurrenceevne, men vi ser blot dette som en enkelt driver blandt flere. Vi tilbyder også udvikling og redesign af ledningsnet, og vi tager flere og flere opgaver over med tillægsmontage af mekaniske emner, bokse osv. Ganske enkelt overtager vi hele styklisten, og dermed kan kunden opnå store besparelser både direkte og indirekte, forklarer Palle Gravesen Jensen.

Fabrikken i Vilnius har næsten 100 ansatte og en topmoderne maskinpark. I Danmark er det målsætningen at nå en årlig omsætning på 45 mio. kr. i 2014, og derfor skrues der nu op for synligheden.

- Markedsføringen har hidtil været målrettet mod en række nøglekunder, og vi har derfor ikke været specielt synlige i markedet. Men nu tager vi mere bredt fat om markedet. Derfor vil de danske kunder se Electronic House UAB udstille for første gang i Danmark på HI-messen til september, slutter Palle Gravesen Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109