23948sdkhjf

Niros dropper dansk radio-produktion

Det svenskejede selskab har i stedet flyttet aktiviteterne til Karlskrona.
Det er et nyt millionunderskud, der tvinger ejerne af Niros Communications, svenske Radius Group, til at lukke produktionen i Farum. Store udgifter til udvikling af en ny radioterminal, samt den generelle mangel på komponenter, har samtidig gjort det nødvendigt at indgå en tvangsakkord på 5,2 mio. kr. med selskabets kreditorer.

- Under forudsætning af gennemførelsen af denne akkord, vurderes det, at selskabet indenfor en kort årrække vil være et økonomisk veldrevet selskab med et positivt afkast, skriver Niros Communications i sit årsregnskab for 2009/2010.

Nyt millionunderskud
Et centralt element i de bestræbelser er netop lukningen af produktionen og udviklingen i Farum, som i stedet overføres til søsterselskabet Radius Sweden AB i Karlskrona. I Danmark vil man herefter blot have salgs- og supportaktiviteter.

Niros Communications hentede i 2009/2010 en samlet bruttofortjeneste på 8,5 mio. kr., hvilket er 2,3 mio. kr. dårligere end året før. Underskuddet før skat blev til gengæld forbedret med 0,8 mio. kr. til -3,3 mio. kr.

Selskabets revisorer tager dog en række forbehold for regnskabstallene. Blandt andet har man ikke kunnet afstemme en kreditorgæld på 2 mio. kr. til søsterselskabet Radius Sweden tilfredsstillende, og der er ligeledes i forbindelse med revisionen fremkommet en momsdifference på små 0,8 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143