23948sdkhjf

ElektronikGruppen tilbage på sporet

Den svenske koncern havde markant fremgang i både omsætning og resultat i 2010.
Den samlede omsætning steg med 28 % og endte dermed på 922 mio. svenske kr. (781,7 mio. kr.) i 2010. På bundlinjen blev overskuddet før skat på 23,3 mio. svenske kr. (19,8 mio. kr.) – også dette var væsentligt bedre end 2009, hvor man hentede et underskud på 69,7 mio. svenske kr. (-59,1 mio. kr.).

Især fjerde kvartal blev succesfuldt. Her steg omsætningen med 51 % til 269 mio. svenske kr.(228,1 mio. kr.), og underskuddet før skat på 10,3 mio. svenske kr. (-8,7 mio. kr.) i 2009 blev forvandlet til et plus på 16,5 mio. svenske kr. (14,0 mio. kr.).

- Forretningsklimaet for gruppens europæiske aktiviteter forbedredes støt i løbet af året. Mens farten på opsvinget var relativt beskeden i første halvdel af 2010, var anden halvdel karakteriseret af en kraftig stigning i efterspørgslen. Men en hæmmende faktor er, at mange af gruppens kunder stadig har svært ved at sikre finansiering til investeringer, hvilket påvirker den del af virksomheden, der tilbyder udstyr eller input-materialer til investeringsgoder, skriver ElektronikGruppen i sit årsregnskab.

- Den markante stigning i ordreindgangen i andet kvartal, og til dels også tredje kvartal, fik til dels næring af frygt for fremtidig komponentmangel i markedet, hvilket fik kunderne til at afgive store ordrer til levering usædvanligt langt ude i fremtiden. I fjerde kvartal vurderes kunderne til at være fundet tilbage til et mere normalt ordremønster, hvilket forklarer den mindskede ordreindgang sammenlignet med tidligere kvartaler, skriver ElektronikGruppen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078