23948sdkhjf

Software skal behjælpe P-problemer i hovedstaden

Til sommer vil Københavns Kommune gøre det nemmere at finde parkeringspladser i hovedstaden og dermed nedbringe CO2-udledning og trængsel på vejene.

Her valgte man softwareløsningen frem for hardwarependanten, hvor sensorer, radarer og kameraer var involveret. Det skriver Ingeniøren.

- Dels er software-udviklingen billigere, fordi der ikke er udgifter til drift og vedligehold af fysisk udstyr på samme måde som med kameraer eller sensorer. Derudover var der på tidspunktet for beslutningen en stor offentlig modvilje mod eksempelvis kameraer i bybilledet på grund af privatlivsbeskyttelse. Sidst, men ikke mindst, er den algoritme, der beregner sandsynligheden for at finde en parkeringsplads, faktisk bedre end en realtidsovervågning via kameraer og sensorer, fordi trafikken er dynamisk og hele tiden ændrer sig, siger stabschef i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, Anne Schou Johansen, til avisen.

Softwaren skal fungere ved hjælp af algoritmen og machine learning. To gange om året laves der manuelle trafiktællinger i byen, som skal bruges til at forudse, hvor der med størst sandsynlighed er en parkeringsplads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062