23948sdkhjf

Kør en bil med tankernes kraft

Et hold af tre personer, en coach og en bil uden rat og gearstang. Det er elementerne i et nyt forsøg, der skal teste mentale kræfter - og køre en bil udelukkende på hjernebølger

Bilproducenten Renault har lykkedes med et eksperiment, hvor tre testchauffører i en specialbygget bil kun brugte deres tankers kraft til at navigere rundt på en kørebane og accelerere, bremse og dreje køretøjet mod højre og venstre. 

Forsøget fandt sted på en testbane i Stockholm i slutningen af oktober, og selvom der er et stykke vej endnu før de "hjernestyrede" biler kører rundt på de danske veje, peger eksperimentet på en interessant teknik. 

Teorien bag eksperimentet er velkendt, men teknologien kompleks: alle tre chauffører fik et specielt apparat på hovedet, som satte hjernen i forbindelse med en computer, der målte og registrerede de individuelle hjernebølger. 

For at lykkes med at sætte bilen i bevægelse, var det afgørende at chaufførerne kunne lukke støjen i den arbejdende hjerne ude og fokusere på de rigtige og for opgaven relevante tanker. Derfor allierede Renault sig med coach og foredragsholder Jacob Søndergaard, der kunne give chaufførerne et indblik i nogle af de teknikker, som bl.a. professionelle atleter gør brug af for at nå ekstreme resultater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094