23948sdkhjf

Dansk dykkerkamera testet fra Arktis til Antarktis

250 frivilligere dykkere fra 33 forskellige lande på samtlige syv kontinenter har deltaget i udviklingen af nyt undervandskamera

Den danske virksomhed Moef havde en vision om at udvikle et kamera, der kan hjælpe med at dokumentere flora og fauna under vand. Det skriver DI på sin hjemmeside.

Det blev dog hurtigt klart, at de havde brug for ekstern hjælp til udvikling og finansiering af kameraet. Det løste de ved at anvende crowdfunding-platformen Kickstarter, hvor de indsamlede en startkapital på tre mio. kr. til projektet.

Gennem crowdfunding-kampagnen fik de derudover etableret kontakt til 250 dykkere fra hele verden, som ønskede at være en aktiv del af udviklingen.

- Det var enormt værdifuldt for os, at kameraet blev udviklet med løbende feedback fra dykkere i hele verdenen, for dermed blev prototyperne testet på hele syv kontinenter. Dykkerne deltog frivilligt i udviklingsarbejdet med stor passion, hvilket gjorde, at vi fik skabt et unikt mind-set og engagement. Det gav nogle værdifulde ambassadører for kameraet, siger administrerende direktør i Moef, Kristoffer Kelstrup Sabroe, ifølge DI.dk.

Global feedback og udvikling i Kinas Silicon Valley
Udviklingen af det nye dykkerkamera tog 18 måneder, og undervejs var Moef løbende i en tæt kontakt med testteamet. Det betød, at produktet blev testet mindst en gang om ugen, og den hurtige globale feedback gjorde det muligt at teste kameraet under forskellige forhold.

- Vores dykkerkamera blev bl.a. testet under isen på Nordpolen, på krokodillejagter på Limpopofloden og under farlige dybdedyk i mexicanske huler. Produktet blev testet af nogle af verdens bedste fridykkere, fortæller Kristoffer Kelstrup Sabroe.

Moef samlede al feedback fra dykkerne, og udviklingen blev løst i tæt samarbejde med teamet i Danmark og udviklere i Shenzhen, Kinas ”Silicon Valley”.

Fakta: Dykkerkameraet Paralenz
- 10 medarbejdere i Danmark, der også driver konsulentvirksomheden Moef i København.

- 17 fabrikker leverer dele til Paralenz, der også har en enkelt medarbejder ansat i Shenzhen, Kina

- Tre mio. kr. var startkapitalen for udviklingsprojektet indsamlet på crowdfunding-platformen Kickstarter

- 250 frivilligere dykkere fra 33 forskellige lande på samtlige syv kontinenter deltog i udviklingen af undervandskameraret

- 500 butikker har uopfordret kontaktet Paralenz med et ønske om at forhandle dykkerkameraret – inden produktet er færdigudviklet og kommet på markedet

Kilde: DI - http://www.di.dk

Læs mere om: Moef
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078