23948sdkhjf

Gomspace står klar til at industrialisere satellitter

Lavere omkostninger, hurtigere udskiftning og flere funktioner skal gøre nanosatellitter, som GomSpace har skabt en voksende forretning omkring, endnu mere populære

- De er små og så billige. At man kan tillade sig at skifte dem ud efter tre-fem år og dermed få ny teknologi ud i rummet. Store, gamle satellitter er bygget til at holde i 15-25 år, men teknologien er forældet efter få år, og så er sagen jo, at der er brugt milliarder på dem, så de bliver nødt til at blive ved med at arbejde.

Sådan siger Niels Buus, direktør i GomSpace til Nordjyske Stiftstidende om de nanosatellitter Aalborg-firmaet producerer.

Deri ligger også, at satellit-direktøren også en kæmpe uudnyttet potentiale i de helt små satellitter og en slags industrialisering af rummet.

For langt flere funktioner kan varetages fra rummet, end tilfældet er i dag. Ikke mindst hvis prisen kommer ned, lyder det.

- Samtidig arbejder vi på at udvikle nye funktioner, der kan klares fra rummet. Meget af det, der i dag afvikles via mobilmaster og lignende, vil også kunne klares fra rummet, siger Niels Buus til Nordjyske Stiftstidende.

De mønstre nanosatellitter bevæger sig om jorden betyder samtidig, at kloden kan dækkes med de små satellitter for en million, hvor det med traditionelle satellitter vil koste milliarder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094