23948sdkhjf

EET Nordic har haft fantastisk år

Distributøren af computer- og printerkomponenter har netop offentliggjort sit resultat for regnskabsåret 2009/10, som viser en resultatforbedring for ottende år i træk.
EET Nordic koncernen har næsten fordoblet indtjeningen i forhold til året før til driftsresultatet (EBITA) på kr. 72 millioner i regnskabsåret 2009/10.

Omsætningen for 2009/10 blev på 970.191.000 DKK. (794.324.000 DKK i 2008/09).

Bestyrelsesformand Erik Balleby Jensen, der også er administrerende direktør i kapitalfonden Capidea, udtrykker stor tilfredshed med resultatet og ikke mindst den strategiske udvikling af EET Nordic koncernen.

- Som bekendt har vilkårene i verdensøkonomien og i IT branchen været vanskelige i de sidste par år Det er derfor meget glædeligt, at det potentiale, vi som investeringsfond har set i EET Nordic koncernen, også har kunnet realiseres, siger han.

Betydelig vækst
EET Nordic koncernen, som har lokale kontorer i 16 europæiske lande, er i dag verdens største distributør af HP reservedele og servicerer årligt mere end 35.000 købende kunder i det europæiske marked.

Koncernen solgte i 2009/10 50.000 forskellige partnumre fordelt på 500.000 leverancer.

- Sidste år forudsagde vi, at det ville tage ca. 3 år at fordoble indtjeningen. Det er nu næsten nået allerede 12 måneder senere, hvilket skyldes en betydelig vækst i de markeder, vi er gået ind på, men også en succesfuld akkvisitionsstrategi, siger bestyrelsesformand Erik Balleby Jensen.

Fantastisk år
Administrerende koncerndirektør John Skovbro Thomas udtaler endvidere:

- Vi er meget tilfredse med vort resultat i 2009/10. Vurderet i kroner og øre var det et rigtigt godt år, men vurderet på de resultater, vi opnåede i form af forbedret markedspositioner på de største markeder i Europa, samt etableringen af et solidt fundament for fremtidig vækst, så vurderer jeg året som fantastisk.

Adspurgt om hvilke tiltage der skal til for at EET Nordic koncernen kan opnå kr. 100 millioner i driftsindtjening inden for de næste par år, svarer John Skovbro Thomas:

- Vi skal forsætte med at investere i nye produktområder og nye lande samt fortsætte med at tiltrække nogle af de bedste medarbejdere i branchen.

EET Nordic koncernen har igennem de seneste 10 år gennemført 10 akkvisitioner og etableret kontorer i 12 lande, alene i de seneste 24 måneder er der opkøbt 4 virksomheder og åbnet kontorer i Belgien, Tjekkiet og Østrig samt udbygning i Frankrig og Tyskland med åbning af afdelinger i Paris og Frankfurt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079