23948sdkhjf

JDSU introduserer ny testmodul til MTS-4000

JDSU introduserer et helt nyt modul til MTS-4000 seneste test platform for aksess-nettet.
MTS-4000 har på kort tid blevet et foretrukket testværktøj blandt mange aktører i telekombranchen, og fik for nyligt prisen “Best in Test” af fagtidsskriftet Test & Measurement World og i tillæg til Frost & Sullivan’s ”2010 Communications Test Award” for ”Next-Generation Service Deployment”

Med ESAM modulet har brugeren samlet værktøj som kan verifisere det fysiske medie, kontrollere nettværksforbindelser, detektere enheder i netværket, indsamle statistik på nettværksbrug, vise hvilke og hvordan de forskellige protokoller benyttes og fordeles rundt i nettet, samt fortage fuld indsamling, dekoding og analyse på datatrafik fra Lag 1 til 7.

Med et meget enkelt og intuitivt brugergrænsesnit udviklet for at forenkle arbejdsflowet i testprosessen, giver ESAM modulet brugeren et struktureret billede af, hvordan netværket er bygget op og fungerer. Kontrol af det fysiske medie og forbindelser gøres enten elektrisk via en 10/100/1000 RJ-45 Ethernet kontakt eller via en SFP for optisk Ethernet.

Alle testfunksioner kendt fra JDSU’s Validator Ethernet Speed Certifier er inkluderet i ESAM modulet, og brugeren kan fx benytte det kendte dokumentations- og planlægningsverktøj Plan-Um for at tegne kablings-diagram og definere testprocedure. Efter at man har gemt kablingsdiagram og procedure i testeren, kan brugeren køre automatiske test for fx identifisering af kontakt og kabling, kabellængder, signal/støj-forhold og bitfejlstest. Straks brugeren har verifiseret forbindelsen, kan han tjekke, hvilke enheder som befinder sig på netværket i og udenfor sit eget subnet, og et grafisk skjærmbillede vil således vise de detekterede enheder, og brugeren kan så klikke sig ned i strukturen for at analysere specifikke netelementer, hvor eventuelle problemer er synliggjort.

Ved at koble sig til via en hub eller switchport kan testeren samle statistik ind ved fuld linehastighed, og resultaterne vises både for link, VLAN og subnet. Total båndbredde kan brydes ned i unicast, multicast og broadcast, og de forskellige protokoller, som benyttes i nettet, vises tydeligt, så brugeren kan identificere, hvilke protokoller som konsumerer mest båndbredde.

Hardware-baseret pakkeindsamling – eller såkaldt packet capture – kan gøres ved full Gigabit hastighed, og med et buffer på 1GB og avancert filtreringsmulighed, kan man indspille og analysere store mængder data. Data som samles ind lagres i PCAP format og kan fx analyseres med analyseprogrammet Wireshark både i og udenfor testeren. Wireshark er nemlig også indbygget i testeren. Til slut kan nævnes, at brugere ikke behøver at være en ekspert i netværksanalyse for at løse problemer i nettet, da ESAM modulet også indeholder en omfattende hjælpefunksion, kaldet J-Mentor.

Med den nye ESAM modul forøger JDSU en allerede velfyldt portefølje af testmoduler til fiberoptisk testing som OTDR og fiberinspektion, samt par kabel-testing på kobber fx i form af VDSL2/ADSL2+ verifikasion, pulsekkometer eller målebro. I tillæg tilbydes omfattende testfunktionalitet af tjenester som IPTV, IP telefoni og WLAN.

Vil du vide mere så besøg JDSU på Stand 3913.
Læs mere om: JDSU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078