23948sdkhjf

Dansk opfindelse får eftertragtet amerikansk godkendelse

Medotechs apparat til at behandle tænderskæren har fået den såkaldte FDA-godkendelse, der giver adgang til amerikansk millionmarked.
Den danske opfindelse Grindcare, som kan måle og behandle tænderskæren (bruksisme), har netop fået grønt lys af de amerikanske myndigheder for anvendelse i USA.

Med godkendelsen af FDA (Food & Drug Administration) er det dansk udviklede apparat sluppet igennem det eftertragtede nåleøje til det amerikanske marked, hvor det anslås, at godt 30 mio. amerikanere skærer tænder i en sådan grad, at det påvirker deres livskvalitet.

Global vækststrategi
Lanceringen i USA er en del af en vækstplan, der skal bringe Medotechs omsætning fra 3 mio. kr. i 2009 op i størrelsesordenen 50-100 mio. kr. i 2012. Et ikke urealistisk mål ifølge administrerende direktør Troels Bierman Mortensen:

- De største amerikanske distributører råder over sælgerkorps på 1.200 mand til at nå USA’s 180.000 tandlæger. Vi sonderer i øjeblikket terrænet for den rigtige model for distribution og markedsføring. Når den er på plads, har vi en klar forventning om, at det kan gå rigtigt stærkt.

Grindcare er udviklet i Danmark og videnskabeligt testet i samarbejde med Tandlægeskolen på Århus Universitet. Herhjemme har Grindcare været på markedet i godt et år, og i dag indgår 17 tandlægeklinikker i et landsdækkende net af lokale behandlingssteder i større byer med ekspertise i tænderskæren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109