23948sdkhjf

Flere konkurser i februar

533 virksomheder gik konkurs i februar – 16 % flere end i februar sidste år, hvor 460 virksomheder måtte dreje nøglen om.
Antallet af konkurser i dansk erhvervsliv er fortsat højt. En ny konkursanalyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian viser, at 533 virksomheder i løbet af februar er gået konkurs. En stigning på knap 16 % i forhold til februar 2009.

- De 533 virksomheder i februar ligger lidt over niveauet af konkurser det seneste år. Gennemsnitligt er omkring 500 virksomheder hver måned gået konkurs de seneste 12 måneder, hvilket er markant over niveauet for to år siden, hvor omkring 200 virksomheder gik konkurs hver måned, siger senioranalytiker i Experian, Søren Overgaard Madsen om udviklingen.

Store brancher ramt
Opdelt på brancher, viser Experians statistik, at det den sidste måned er de mindre brancher som forsyningsvirksomhed og andre serviceydelser, der har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser.

Kigger man på konkurserne for det seneste år, er det til gengæld de større brancher landbrug, fiskeri mm., undervisning samt pengeinstitutter og finans, hvor de største stigninger i antallet af konkurser er fundet sted.

Antallet af konkurser i landbruget er i februar faldet fra otte konkurser i februar 2009 mod fem i den forgangne måned – et fald på 37,5 %.

Bedst i Nordjylland
Et kig på danmarkskortet viser, at februar måned har været hårdest ved Lolland-Falster og Færøerne, hvor antallet af konkurser er steget med henholdsvis 200 og 233 %. I Nordjylland, på Fyn og i Midt- og Vestjylland er antallet af konkurser til gengæld faldet.

Det største fald har fundet sted i Nordjylland. Her er 36 virksomheder gået konkurs i februar mod 44 i februar sidste år – et fald på 18 %. På Fyn er 8 % færre gået konkurs og i Midt- og Vestjylland udgør faldet godt 5 %.

Mens antallet af konkurser generelt synes at have fundet et relativt stabilt og højt leje, er antallet af nyetablerede selskaber fortsat nedadgående. I februar i år så 1.203 nye selskaber dagens lys, hvilket er et fald på hele 27,7 % i forhold til februar sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094