23948sdkhjf

Ny erhvervspark skal tiltrække cleantech-virksomheder

Et stort erhvervsudviklingsprojekt i Nordsjælland skal tiltrække danske cleantech-virksomheder. Erhvervsparken får navnet Copenhagen Cleantech Park og får muligvis silicium-proucenten Topsil som første indflytter.
Frederikssund Erhverv planlægger et stort by- og erhvervsudviklingsprojekt mellem Frederikssund og St. Rørbæk. Området bliver med sine 350 hektar større end Ørestad og skal med tiden rumme en erhvervsdel med 6.000 arbejdspladser, et byområde med 6.000 boliger og 14.000 indbyggere. Det skriver Børsen.

Erhvervsdelen kommer til at hedde Copenhagen Cleantech Park og vil, som navnet antyder, danne rammerne for virksomheder i cleantech-segmentet, hvilket vil sige aktiviteter inden for alternativ energi, forbedret effektivitet i energiproduktion, nedbrydelige bio-materialer og forureningsbekæmpelse.

Topsil forhandler med kommunen
Sidst i denne måned skal et advisory board betående af Siemens, Vattenfall, Dong Energy, Betterplace, Topsøe og Topsil afholde en konference om projektet.

Topsil kan blive den første indflytter, da man er yderst interesseret i at opføre en fabrik til produktion og salg af silicium til halvlederindustrien.

- Vi projekterer, tegner og forhandler med kommunen lige nu, forklarer Topsils administrerende direktør Keld Lindegaard Andersen til Børsen. Han planlægger i øjeblikket en 4-5.000 kvadratmeter stor fabrik til de 100 danske ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109