23948sdkhjf

Systematic får estisk forsvars-ordre

Systematic indgår aftale med det estiske forsvarsministerium om levering af moderne kommando- og kontrolsystemer.
I hård konkurrence med andre leverandører er den danske softwarevirksomhed Systematic blevet valgt til at levere kommando- og kontrolsystemer til det estiske forsvar. Forsvarsministeriet i Estland har bestilt en omfattende pakke af systemer, der skal give de estiske forsvarsstyrker mulighed for at dele det samme situationsoverblik og operationsbillede gennem hele kommandorækken.

Systematic har de senere år arbejdet på at lave egentlige kommando- og kontrolprodukter for at honorere forsvarsmarkedets stadig større efterspørgsel på færdigudviklede hyldeprodukter, som i modsætning til skræddersyede løsninger er afprøvede og mere omkostningseffektive.

– Vi begynder at mærke effekten af vores strategi om at satse på egentlige produkter. Tidligere kunne de enkelte landes forsvar bruge fem til ti år på at udvikle deres egne systemer uden sikkerhed for, at systemerne rent faktisk ville imødekomme deres behov. Nu går de efter brugervenlige løsninger, der er gennemtestet og afprøvet i virkeligheden. Ud over at mindske risikoen for fiasko med hensyn til leverance og brugbarhed reducerer det prisen betydeligt, siger Jeppe Nielsen, der er senior vice president med ansvar for strategi og markedssupport i Systematic.

Aftalen mellem det estiske forsvar og Systematic omfatter en etårig periode, hvor det estiske forsvar kan afprøve Systematics kommando- og kontrolprodukter som en integreret del af det almindelige øvelsesprogram. Derefter vil parterne samarbejde om at sammensætte et system baseret på Systematics produkter og det estiske forsvars erfaringer fra prøveperioden.

For at kunne yde det estiske forsvar lokal support og uddannelse i effektiv brug af kommando- og kontrolprodukterne har Systematic indgået en partnerskabsaftale med den estiske virksomhed Webmedia, som er en af de største softwareudviklingsvirksomheder i de baltiske lande.

Kilde: Systematic - http://www.systematic.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078