23948sdkhjf

ChemoMetec: Tilbageholdenhed i markedet begrænser væksten

Producenten af analyseudstyr til medicinalindustrien oplevede i regnskabsårets første kvartal et beskedent fald i omsætningen, hvilket henføres til lavere investeringslyst blandt selskabets kunder.
ChemoMetec har i første kvartal af regnskabsåret realiseret en omsætning på 7,0 mio. kr., hvilket svarer til et fald på knap 7 % i forhold til samme periode sidste år. Salget af analyseinstrumenter er faldet med ca. 20 %, mens omsætningen af forbrugsvarer og øvrige produkter er forblevet uændret i forhold til sidste år.

ChemoMetec vurderer, at opbremsningen inden for selskabets kerneområder kun er midlertidig, men da det samtidig er selskabets erfaring, at der går mellem 2 og 18 måneder fra første kundekontakt, til det endelige salg kan gennemføres, er det uhyre vanskeligt at vurdere, hvornår selskabets vækst igen vil komme op på et tilfredsstillende niveau.

Forventninger til 2009/2010
Markedsføringen af selskabets nye produkt, NucleoCounter NC-3000, styrkes fortsat, og selskabet fastholder de tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2009/2010, der lyder på en omsætning i niveauet 37-41 mio. kr. og et EBIT på 0-2 mio.kr.

- Trods den lavere omsætning i første kvartal af regnskabsåret finder selskabet det ikke velbegrundet at justere de tidligere udmeldte forventninger på nuværende tidspunkt, men vil om nødvendigt forsøge at præcisere forventningerne i forbindelse med aflæggelse af selskabets delårsrapport for første halvår af 2009/2010, som offentliggøres i februar måned 2010, lyder en afsluttende kommentar i ledelsesberetningen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08