23948sdkhjf

Lavere omsætning end forventet hos GN

Efter tredje kvartal har GN Store Nord valgt at nedjustere sine forventninger til resten af 2009. Specielt omsætningen i GN Netcom volder fortsat problemer.
Den samlede omsætning i GN blev på 1,108 mia. kr. i tredje kvartal 2009 mod 1,386 mia. kr. i samme kvartal 2008. EBITA udgjorde i alt 45 mio. kr. mod sidste års underskud på 27 mio. kr.

GN Netcoms omsætning blev på 412 mio. kr. mod 595 mio. kr. sidste år, og EBITA udgjorde et underskud på 11 mio. kr. mod et minus på 28 mio. kr. i tredje kvartal 2008.

GN ReSounds omsætning blev på 693 mio. kr. mod 787 mio. kr. i tredje kvartal 2008, og EBITA udgjorde 55 mio. kr. mod 4 mio. kr. året før.

GN Store Nord melder, at de vanskelige markedsforhold gør det svært for begge datterselskaber at skabe omsætning. Omsætningen i tredje kvartal blev noget svagere end forventet, og omsætningsforventningerne for 2009 som helhed ændres fra ca. 5 mia. til ca. 4.7 mia., primært som en konsekvens af et fald i omsætningen med lav avance i Mobile headset samt svækkelsen i USD. Til gengæld ændrer man ikke på sine forventninger til koncernens driftsresultat.

- Med lanceringen af de nye produkter har vi taget første skridt i retning mod at genskabe GN ReSounds image som innovator i høreapparatindustrien. I forhold til omstruktureringen af GN ReSound, så har vi leveret, det vi lovede i starten af året. Vi har stadig et stykke vej, men det går fremad, og jeg ser frem mod 2010 med fortrøstning, siger CEO i GN ReSound, Mike van der Wallen.

- Vi er en veltrimmet organisation, vi har en stærk produktportefølje, og vi er med helt fremme på de fleste markeder. Så grundlæggende har vi forudsætningerne for vækst på plads, og jeg mener helt klart, vi er rustet til at vinde markedsandele, siger CEO i GN Netcom Mogens Elsberg.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079