23948sdkhjf

Ny nedjustering fra Martin

Efterspørgslen er stadig svag, og Martin kom derfor ud med stort underskud efter tredje kvartal. En række omstruktureringer betyder dog, at man har reduceret omkostningerne med adskillige millioner.
Kvartalets omsætning blev på 164,5 mio. kr. mod 231,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Samlet for årets første tre kvartaler udgør nettoomsætningen 458,3 mio. kr. mod 790,3 mio. kr. i samme periode i 2008. Afsætningen er dermed faldet 42 % i år.

For tredje kvartal 2009 blev underskuddet før skat på 43,9 mio. kr. mod et underskud på 12,2 mio. kr. for tredje kvartal 2008. Dermed er resultatet før skat for de første ni måneder af 2009 et underskud på 140,4 mio. kr., mod et overskud på 23,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

- 2009 har været overordentligt udfordrende som følge af, at markedet nærmest er gået i stå, direkte afledt af et ekstremt dårligt finansieringsklima, som har reduceret kundernes investeringer dramatisk, skriver Martin i sit kvartalsregnskab.

Martin har en transformationsstrategi under implementering. Strategiens hovedmål er at reducere virksomhedens nulpunktsomsætning væsentligt. Et element heri er den gennemførte omorganisering af den europæiske salgsorganisation, hvor de hidtidige fem selvstændige salgsselskaber nu er samlet under en fælles ledelse. Herudover outsources store dele af komponentproduktionen, hvilket blandt andet indebærer nedlukning af en af de to fabrikker i Frederikshavn. Ligeledes justeres R&D‐aktiviteterne, og produktsortimentet slankes og tilpasses markedsefterspørgslen.

De mange initiativer har indtil videre medført en omkostningsreduktion på ca. 70 mio. kr. i år. Samlet ventes for hele året omkostningsbesparelser på ca. 100 mio. kr., hvortil kommer yderligere effekter næste år på i størrelsesordenen 50 mio. kr. En stor del af besparelserne kommer fra reduktionen i medarbejderstaben, som siden højdepunktet i forsommeren 2008 er blevet næsten halveret, svarende til ca. 600 afskedigelser.

Hverken i tredje kvartal eller begyndelsen af fjerde har efterspørgslen forbedret sig som forventet. Derfor nedjusterer Martin sine forventninger, så man nu regner med en omsætning i 2009 på 650 mio. kr. mod tidligere forventet 700‐750 mio. kr. Som en direkte konsekvens heraf nedjusteres den samlede resultatforventning for året til et underskud på 175‐200 mio. kr. mod tidligere et forventet underskud i størrelsesordenen 150 mio. kr.

- Martins resultater i 2010 vil være helt afhængige af markedsefterspørgslen. Som udgangspunkt forventes der en relativ langsom genopretning af efterspørgslen, der ikke nødvendigvis reflekterer det underliggende behov, da udlejningsmarkedet formentligt fortsat vil underinvestere med henblik på nedbringelse af gæld. Samtidigt forventes der et vist prispres i markedet som følge af overkapacitet blandt producenterne, skriver Martin om forventningerne til næste regnskabsår.

For moderselskabet Schouw & Co. bar kvartalet også præg af den økonomiske afmatning. Koncernens nettoomsætning faldt med 17,6 % til 2,467 mia. kr. Resultat før skat blev 59 mio. kr.

Kilde: Schouw & Co. - http://www.schouw.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078