23948sdkhjf

Danfoss ændrer forretningsstruktur

Fra og med 1. januar 2010 vil Danfoss Koncernen gå fra tre til fem divisoner.
De fem nye divisioner bliver:
  • Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Controls, der får Kjeld Stærk som divisionsdirektør.
  • Danfoss Commercial Compressors, der får Leif Fløjgaard som divisionsdirektør.
  • Danfoss Heating Solutions, der får Kim Christensen som divisionsdirektør.
  • Danfoss District Energy, der får Lars Tveen som divisionsdirektør.
  • Danfoss Motion Controls, der får Troels Petersen som divisionsdirektør.

- Vi ønsker et stærkere kundefokus med tættere relationer og dermed en så målrettet udvikling af innovative løsninger som muligt. Samtidig har vi et behov for at gøre Danfoss mere fleksibel og nem at gøre forretning med. Det er baggrunden for, at vi nu organiserer vores forretninger i de fem nye divisioner. At gå fra tre til fem kan umiddelbart virke som det stik modsatte, men hele filosofien er, at vi med den nye opdeling i princippet får en fladere organisation, idet de nye divisioner mere direkte afspejler de markedsområder, vi betjener. Vi kan derfor undgå en del intern koordinering, forklarer COO og koncerndirektør Kim Fausing.

Reorganisering fuld operationel i 2010
De nye divisioner vil blive endeligt udformet i løbet af de resterende måneder af 2009 således, at de er fuldt operationelle ved starten af 2010.

- I Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Controls har vi de produkter og services, hvor Danfoss er en absolut leder på verdensmarkedet, når det gælder energieffektiv kontrol og styring af køle- og air conditioningsystemer, mens vi i Danfoss Commercial Compressors nu kan være endnu mere målrettede i at bruge vores globale position som nummer to til at udvikle og levere de mest energieffektive kompressorløsninger til det kommercielle køle- og air conditioningmarked. I Danfoss Heating Solutions har vi samlet de løsninger og produkter, der med det lavest mulige energiforbrug sikrer komfort og klimakontrol i bygninger, mens Danfoss District Energy kan koncentrere sig fuldt ud om at udbygge Danfoss’ position som verdens førende leverandør af komponenter og delløsninger til fjernvarme og fjernkøling. Vi vil dermed sætte endnu mere fart i yderligere udvikling af løsninger til dette område, der udgør den mest klimavenlige og effektive distribution af energi, verden kan få. I Danfoss Motion Controls vil vi fortsat stræbe efter de absolut bedste bud på transmissionstekniske løsninger, hvor vores tradition for optimal energieffektivitet kan bringes endnu mere i spil. Divisionen omfatter tillige Danfoss’ aktiviteter til solenergi og til vindmølleindustrien, fastslår Kim Fausing.

Flere stabsfunktioner nedlægges
Reorganiseringen vil betyde, at en række stabsfunktioner nedlægges.

- Vi kan endnu ikke sige med sikkerhed, hvor mange arbejdspladser for ledere og funktionærer, der bliver gjort overflødige. Det vil de næste par måneders færdiggørelse afgøre, men det er givet, at en række jobs forsvinder, siger Kim Fausing, der forventer, at de fleste reduktioner vil ske gennem omflytninger og frivillige aftaler.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109