23948sdkhjf

Linak får logistikpris

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har uddelt Logistikprisen 2009 i Ingeniørforeningen.
Linak modtager årets Logistikpris for sin succes med at gøre logistik til en væsentlig konkurrenceparameter. Tidligere har en stor produktkompleksitet gjort det svært at efterkomme kundernes ønsker til kort leveringstid og stor fleksibilitet overfor skift i produktbehov. I dag er situationen vendt til at være én af virksomhedens forcer, skabt gennem målrettet arbejde med LEAN på fabrikkerne kombineret med en helt ny og differentieret logistikstyring.

Linak har skabt resultater til gavn for kunderne og sig selv. 15 % lavere logistikomkostninger og 25 % mindre kapitalbinding hos datterselskaberne. Resultatet af mere end to års målrettet udviklingsarbejde. Blandt ændringerne skal fremhæves "dual sourcing" fra Asien og Østeuropa, bestemt af graden af forudsigelighed og behov for fleksibilitet, montageproduktion ud fra kundeordrer og ny planlægningsmodel, med synkronisering af vareflow frem til store kunder.

Dommerkomiteen består af erfarne erhvervsfolk og Copenhagen Business School.
Komiteen har i år besluttet at belønne Linak for "tallenes tydelige sprog" kombineret med en ambitiøs og målrettet ledelsesmæssig indsats i hele værdikæden.

Udviklingsarbejde mod en større robusthed og højere fleksibilitet fortsætter. Lige nu pågår arbejde med at udvikle en prouduktkonfigurator, så der opnås en "1:1 - proces" mellem salg og produktion ved første kundekontakt. Dette er endnu et tiltag mod udvikling af en infrastruktur, der understøtter principperne for "mass customization".

Det er 16. år i træk, Den Danske Logistkpris uddeles i samarbejde mellem effektivitet.dk og IDA Produktion & Logistik.

Kilde: Effektivitet.dk - http://www.effektivitet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086