23948sdkhjf

Vestas vil fordoble omsætning i 2015

Højere kapacitet, kvalitet og effektivitet skal sikre, at Vestas kan forbedre både omsætning og overskud væsentligt i 2015.
Samtidig med offentliggørelsen af tirsdagens kvartalsregnskab løftede vindmølleproducenten også sløret for nogle af de mere langsigtede mål. Den såkaldte ”Triple15” plan tilskriver, at Vestas i 2015 skal nå en omsætning på 15 mia. euro (ca. 110 mia. kr.) og en EBIT-margin på 15 %. I indeværende regnskabsår kalkulerer man til sammenligning med en omsætning på 7,2 mia. euro (53 mia. kr.) og en EBIT-margin på 11-13 %.

Vestas finder målene realistiske baseret på de hidtil opnåede resultater, den igangværende udbygning af kapaciteten, de identificerede besparelser samt vindmøllernes forbedrede ydelse. Derudover bliver virksomhedens kvalitetsniveau, og dermed også kvaliteten hos underleverandørerne, et centralt element i bestræbelserne.

- Ved udgangen af 2008 var hovedparten af Vestas og de fleste leverandører på 4 Sigma, hvilket er en forudsætning for at øge EBIT-marginen i de kommende år. Vestas forventer at nå 5 Sigma ved udgangen af 2010 – et yderligere skridt på vejen mod 6 Sigma i senest 2015. Det understreges, at Vestas’ kunder, Vestas’ indtjening og Vestas’ omdømme fortsat lider under enkelte leverandørers utilstrækkelige produktions- og kvalitetsstyring. Vestas etablerer derfor løbende partnerskaber med nye leverandører, der har viljen til sammen med Vestas at nå 6 Sigma, skriver Vestas i kvartalsregnskabet.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109