23948sdkhjf

Millionunderskud hos Dantax

Koncernens radio/tv-aktiviteter trak atter ned i det samlede regnskab i 2008/2009, som var præget af den økonomiske afmatning.
Samlet set havde Dantax en omsætning på 68,2 mio. kr. i 2008/2009, hvilket svarer til en halvering fra 137,1 mio. kr. året før. Resultatet før skat endte med et underskud på 8,6 mio. kr. mod et plus året før på 8,0 mio. kr.

- Den globale finanskrise har for både radio/tv- og flyaktiviteten medført nedgang i omsætning og indtjening, konstaterer Dantax i regnskabet.

For radio/tv-aktiviteterne endte resultatet før skat med et underskud på 9,2 mio. kr. mod et overskud på 3,0 mio. kr. sidste år. Den globale finansielle krise har medført betydelig nedgang i omsætningen på alle markeder, og man har blandt andet været negativt påvirket af kurserne på norske og svenske kr. Det opnåede resultat anses for utilfredsstillende.

Flyaktiviteten i det associerede selskab Nordic Air A/S, og dette selskabs dattervirksomhed North Flying A/S, har også haft tilbagegang, men dog realiseret et overskud efter skat på 2 mio. kr. mod 10 mio. kr. sidste år. Dantax´ andel af resultatet udgør 1 mio. kr. efter skat.

Dantax’ ledelse forventer, at den globale finanskrise også i 2009/2010 har negativ indflydelse på omsætningen og indtjeningen. I radio/tv-segmentet forventes der således en omsætning på niveau med 2008/2009, men et forbedret resultat som følge af en række gennemførte rationaliseringer.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125