23948sdkhjf

Unge forskere gør det lettere at afsløre sygdomme

Det lille købernhavner-firma Immeasure vandt INCUBA Science Park Specialpris for ny metode, der kan revolutionere diagnostikindustrien.
De er alle endnu blot sidst i 20'erne. Men at være ung er ingen hindring for at kunne udvikle en ny teknik, der gør det både enklere, billigere og langt hurtigere at diagnosticere sygdomme. Og det er netop, hvad de fire unge forskere bag det lille københavnske firma Immeasure har gjort.

Som påskønnelse herfor blev de tildelt INCUBA Science Park Specialpris, der gives for en idé, som kan overføre ny viden til kommerciel succes. Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med HI 09.

- Vi er utroligt glade for at modtage prisen, fordi det er en faglig anerkendelse af os og vores opfindelse. Samtidig kan prisen bidrage til at gøre både metoden og firmaet kendt, hvilket vi forhåbentlig kan få gavn af, når vi skal søge investorer til at fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, herunder den igangværende patentering. Endelig er hædersprisen en stærkt motiverende faktor i vores daglige arbejde, siger Paw Linnemann Larsen, der sammen med Pranjul Shah, Kristina Aggergaard og Martin Hedegaard Sørensen tegner Immeasure.

Revolutionerende ny metode
Immeasure's opfindelse handler om måling af protein-koncentrationer. Et vitalt arbejdsområde for hospitaler og forskningslaboratorier. Med de metoder, der anvendes i dag, tager der ofte fire-seks timer at måle én enkelt protein-koncentration. Og så er det dyrt.

Immeasure's nye metode til måling af protein-koncentrationer kan revolutionere diagnostikindustrien. Metoden, som blandt andet er baseret på nanoteknologi, gør det muligt at måle 10 forskellige protein-koncentrationer samtidig og levere måleresultaterne inden for få minutter. Samtidig reduceres omkostningerne markant.

- Ud over hospitalerne og forskningslaboratorier anvendes måling af protein-koncentrationer også mange andre steder, blandt andet inden for fødevareindustrien, fortæller Paw Linnemann Larsen, som regner med, at Immeasures nye metode kan være i praktisk brug inden for et par år.

INCUBA Science Park-prisen omfatter kontanter og ydelser til en samlet værdi af 142.000 kr.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.mch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093