23948sdkhjf

- Vi skal bygge rigtig mange satellitter

Nye og markant større lokaler giver Gomspace plads til en mangedobling af produktionen

Produktionen bliver fordoblet mange, mange gange hos Gomspace i Aalborg. Firmaet, der har stor succes med at fremstilel og sælge nanosatellitter, har netop meddelt, at man til efteråret rykker til et nyt, stor domicil i det østlige Aalborg.

Med godt 5.500 m2 plus 1.200 m2 kælder – Gomspace råder i dag over 1.800 m2 - bliver der også masser af plads til vækst. I alle henseender.

- Vi skal til at bygge rigtig mange satellitter, så vi skal have betydelig større produktionsplads, siger Niels Buus, Gomspaces administrerende direktør, til Electronic Supply.

Op mod en fjerdedel af de nye lokaler vil blive afsat til produktionen, lyder hans vurdering. Inden indflytningen skal der også etableres renrum til test og montage. Går alt som ventet, kan der inden for nogle år formentlig blive tale om en produktion på 100 satellitter om året.

Produktion af komponenter til egne og andres satellitter, som også er en del af Gomspaces arbejdsområde, ventes at blive en stadig mindre del af forretningen i takt med, at produktionen af nanosatellitter stiger.

Skal være mange, mange flere
Gomspace har i dag 75 ansatte i Aalborg samt 10 i Sverige i firmaet Nanospace, som blev købt sidste efterår. De i alt 85 medarbejdere er næsten tre gange så mange, som da firmaet gik på børsen i Sverige i sommeren 2016 og fik en ønsket kapitalindsprøjtning. Godt 30 var der ansat ved børsintroduktionen.

Udviklingen ventes kun at fortsætte. En frisk udmelding lyder, at staben vil stige med 50 procent i år og 50 procent igen næste år.

Et helt præcis tal er Niels Buus dog ikke klar til at sætte på. Det er noget andet der tæller:

- Vi ved hvor mange vi har behov for – det er ikke faste tal, understreger Niels Buus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078