23948sdkhjf

William Demant er blevet bedre til at tjene penge

Markedet for høreapparater viser fortsat kun beskedne stigninger, hvilket smittede af på William Demants omsætning i første halvår. Til gengæld steg overskuddet markant i forhold til det vanskelige andet halvår i 2008.
William Demant havde en beskeden stigning i nettoomsætningen på 2 % til 2,754 mia. kr. i første halvår af 2009, og dermed skønner koncernens ledelse, at man ligger lidt over markedsvæksten i den kommercielle del af markedet. På bundlinjen endte årets resultat med et overskud på 389,9 mio. kr., hvilket stort set er identisk med resultatet fra første halvår i 2008. Til gengæld er der tale om en fremgang på små 100 mio. kr. i forhold til andet halvår af 2008.

Udviklingen på det globale høreapparatsmarked er stadig beskeden. William Demant skønner, at markedet i første halvår af 2009 er vokset med 1 %. Blandt de store vækstmotorer er USA, hvor markedet er steget med 5 %, mens Storbritannien trækker i modsat retning.

- Således skønnes det, at høreapparatmarkedet opgjort i værdi samlet set har udviklet sig fladt i første halvår sammenholdt med første halvår 2008, hvilket svarer til en beskeden fremgang i forhold til det vanskelige andet halvår 2008. Dermed har udviklingen i første halvår 2009 bekræftet, at markedsforholdene nu har stabiliseret sig, samtidig med at der er visse tegn på, at markedsvæksten er på vej tilbage til niveauet før den globale økonomiske afmatning satte ind, skriver William Demant i sin halvårsrapport.

William Demant kalkulerer derfor også med en flad markedsvækst i resten af 2009. På denne baggrund venter koncernen samlet set i andet halvår 2009 at generere en omsætning og et resultat af primær drift i samme størrelsesorden som i årets første seks måneder.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078