23948sdkhjf

HI 2009: Nyt decentralt I/O system fra VIPA

Med sit nye I/O system SLIO har VIPA endnu en gang sat nye standarder inden for automationsindustrien. På HI Industri 2009 i MCH Messecenter Herning præsenterer automationsspecialisten fra Herzogenaurach i Tyskland for første gang det innovative I/O system i Danmark.
Ved hjælp af den modulopbyggede og ekstremt kompakte SLIO realiseres næsten enhver automationsløsning på en mere simpel og specielt mere økonomisk måde. Automationsmarkedet kræver fortsat mere kompakte og fleksible løsninger med væsentlige fordelagtige muligheder. Innovative VIPA GmbH har udviklet SLIO – en fordelagtig og moderne systemudvidelse, der fuldt ud lever op til kunders krav. Med denne nyhed sætter VIPA endnu en milepæl som totalleverandør af innovative automationsløsninger.

SLIO kan kombineres og anvendes med hvert af de eksisterende VIPA systemer 100V, 200V, 300S og 500S. Kunder kan således vælge optimale løsninger til individuelle opgaver blandt alle systemprodukterne. Ud over de almindelige fieldbus-interface forbindelser som CANopen, Profibus, Modbus osv. vil VIPA fremover nu også præsentere SLIO med forbindelsesmuligheder til Industrial Ethernet bussystemer som EtherCAT og PROFINET.

SLIO er et af de mest effektive og moderne decentrale I/O systemer tilgængelige på markedet. Det kombinerer høj funktionalitet med et godt gennemtænkt mekanisk koncept i et ekstremt kompakt design.

Det nye system er let at bruge og let ar arbejde med. Uden at gå på kompromis med fokuseringen på brugerfordelene til mindste detalje blev udviklingen gennemført i retning af modulær opbygning af SLIO. Den konceptuelle adskillelse af elektronik og ledningsmontering springer lige i øjnene. Basis terminalblokken med backplane-busforbindelse og elektronikken konstrueret med beskyttelse mod forkert polaritet er sammensat modulært via en slide-and-plug mekanisme.

I tilfælde af en vedligeholdelsesopgave muliggøres en simpel og billig udskiftning af hvert elektronikmodul uden behov for afmontering af ledninger. Enhver ved, at dette eliminerer en meget almindelig kilde til fejl – forkert ledningsmontering.

Brugere vil også værdsætte det innovative trappeformede design af ledningsmonteringsdelen med fjeder-clamp-connector og integreret fortrådning. Til selve ledningsmontagen behøves kun en almindelig skruetrækker.

En af de største udfordringer under konceptdannelsen og udviklingen af SLIO var at mestre de største forventninger til læsbarheden og diagnosemulighederne kombineret med dokumentationslabels og alt sammensat i et kompakt design.

Den meget smalle byggeform for standard I/O-modulerne optager kun 12,5 mm i bredden og har tilslutningsplads fra to til otte sensorer og/eller aktuatorer (2,5 mm2-ledning).

Kilde: Vipa - http://www.vipa-automation.dk

Læs mere om: Vipa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094