23948sdkhjf

Beskedent kvartalsoverskud hos GN

GN Store Nords resultat for andet kvartal blev som forventet, og forventningerne til helåret er uændrede. GN Netcom kører stadig med underskud, mens der var sorte tal hos GN ReSound.
I det seneste kvartal har GN's fokus primært været rettet mod at generere cash flow samt forbedre indtjeningen ved at implementere omfattende omstruktureringsprogrammer i både GN Netcom og GN ReSound. Derfor kunne koncernen også notere en tilbagegang i omsætningen fra 1,363 mia. kr. i andet kvartal 2008 til 1,196 mia. kr. EBITA endte med et beskedent plus på 2 mio. kr. mod 38 mio. kr. i andet kvartal 2008.

Som i de foregående kvartaler er det især datterselskabet GN Netcom, der har påvirket regnskabet negativt. I andet kvartal havde Netcom en omsætning på 435 mio. kr., og dermed var der tale om markant tilbagegang fra 584 mio. kr. året før. Også på bundlinjen var der tilbagegang, og EBITA endte på -43 mio. kr. mod et underskud på 28 mio. kr. i andet kvartal 2008.

Lidt bedre så det ud i GN ReSound, der hentede en samlet omsætning på 757 mio. kr. i kvartalet, og dermed var der ”blot” tale om en tilbagegang på 19 mio. kr. i forhold til 2008. EBITA blev samtidig reduceret fra 72 mio. kr. til 54 mio. kr.

- Vi har forsat skarpt fokus på omkostningsreduktioner og på cash flow. Arbejdet med at opbygge et slankere og mere kundeorienteret GN ReSound med en solid platform for vækst i 2010 skrider godt frem. En central del af vores fokus på vækst er at opbygge partnerskaber med de vigtigste detailhandlere i Europa, og vi har for nylig udvidet vores samarbejde med to af verdens førende høreapparatforhandlere, Amplifon og KIND Hörgeräte, siger GN ReSounds administrerende direktør Mike van der Wallen.

- Vi er nu på vej ind i den afsluttende implementering af GN Netcoms ambitiøse turnaround-program, og betydelige omkostninger er allerede blevet taget ud af forretningen. Som ny direktør ser jeg frem til at blive en del af GN Netcom. Jeg er overbevist om, at vi er godt klædt på til meget snart at kunne fokusere på vækst igen ved at lancere verdensklasseprodukter, lyder det fra GN Netcoms administrerende direktør Mogens Elsberg.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078