23948sdkhjf

Grundfos kæmper mod nulvækst

Pumpekoncernen kunne dog glæde sig over fremgang i indtjeningen i 2016.

Grundfos omsatte i 2016 for 24,7 mia. kr., og dermed var der tale om en lille tilbagegang fra 24,8 mia. kr. året før. Bedst gik det i andet halvår, hvor Grundfos fik en organisk vækst på 0,5 procent. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Resultat før skat og renter (EBIT) steg fra 2,039 mia. kr. til 2,230 mia. kr., og overskuddet før skat steg fra 2,043 mia. kr. til 2,270 mia. kr.

- Vores hovedprioritet i 2016 var at fortsætte vores finansielle ”turnaround” samtidig med, at vi som minimum skulle fastholde vores globale markedsandel. Med en 25 procents forbedring af vores underliggende EBIT er vi tilfredse med de resultater, vi har opnået, siger CEO Mads Nipper, og fortsætter:

- Når vi sammenligner med vores direkte konkurrenter, er det vores klare vurdering, at vi har øget vores andel af det globale pumpemarked. Trods den beskedne salgsvækst for året har vi derfor yderligere konsolideret vores position som den globalt førende leverandør af pumpeløsninger. Efter et udfordrende første halvår er vi særligt glade for, at vores salg fik stærkere momentum i anden halvdel af 2016 samtidig med, at markedet generelt svækkedes, siger Mads Nipper.

Der var vækst i flere vigtige markeder som eksempelvis Tyskland, Kina, Storbritannien og en række andre asiatiske og europæiske lande. Rusland og Mellemøsten led fortsat under lavt aktivitetsniveau drevet af vigende oliepriser og generel finansiel usikkerhed. Men også salget i USA gik tilbage efter et 2015 med stærk vækst.

- Konkurrencen er hård, og vi skal konstant fokusere på at tilbyde vores kunder de mest værdiskabende løsninger og den bedste service. Samtidig skal vi hele tiden blive mere effektive, så vi kan forøge investeringerne i det, som skal skabe fremtidig vækst, forklarer Mads Nipper.

I 2017 forventer Grundfos en moderat organisk vækst, som dog er højere end det generelle marked. EBIT forventes at være på niveau med 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094