23948sdkhjf

Unik dansk robot med markedspotentiale på vej

Industrien skriger efter robotter. Men nutidens robotter er ikke fleksible nok. Nu skal et nyt projekt hjælpe verden af med dyre og nedslidende manuelle arbejdsopgaver.
På fabrikker i hele verden er robotter efterhånden blevet en del af arbejdsstyrken. De letter medarbejderne for tunge løft og ensidigt arbejde.

Robotter kan normalt kun håndtere objekter, der er lagt pænt i orden. Robotter, der selv kan tage objekter direkte fra kasser, hvor de ligger og roder, har derfor stor industriel interesse. Disse robotter kaldes bin-pickere.

Industrien har i de sidste 20 år efterspurgt bin-pickere, der er lette at tage i brug uden, at der skal investeres en masse ingeniørtimer i at tilpasse systemet. Det vil danske forskere nu gøre noget ved.

- Vi vil i dette projekt udvikle en robot, som kan sælges direkte til slutbrugeren uden behov for specialtilpasning. Det vil give os mulighed for at indgå på et fuldstændigt udyrket verdensmarked. Vi glæder os over Højteknologifondens støtte, der sikrer, at de rette partnere og kompetencer knyttes til projektet, siger Rune Larsen fra den danske teknologivirksomhed Scape Technologies, der skal lede projektet.

I dag bruger kun 15 % af industrien robotløsninger, så der er udsigt til et stort salg, hvis det lykkes at udvikle en kommerciel og fleksibel bin-picking robot.

Scape Technologies har tidligere udviklet SCAPE Bin-Pickeren, der vandt KUKA’s Global Application Award 2008 og Ingeniørens produktpris 2009.

Projektet er et samarbejde mellem Europas førende robotproducent, KUKA, virksomheden DFT A/S, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet samt Scape Technologies A/S.

Højteknologifonden har bidraget med 12,6 mio. kr. over tre år.

Kilde: Højteknologifonden - http://www.hoejteknologifonden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125