23948sdkhjf

Produktnyhed: High speed profibus kommunikation med fiberoptisk link

Pepperl+Fuchs introducerer nu fiberoptiske links til en mere sikker kommunikation i den kemiske, petrokemiske og farmaceutiske industri.
I både den kemiske, petrokemiske og farmaceutiske industri, ligesom hele olie- og gassektoren skal en mulig eksplosionsfare udgås for enhver pris hele tiden. For at kunne opfylde dette krav, skal alle målinger og kontrolinstallationer sikres mest muligt, og dette kan gøres ved at anvende “Remote I/O” fra Pepperl+Fuchs, der benytter sig af profibus og fiberoptiske links (FOL), når der er tale om store afstande og ønske om transmission med High Speed.

Troværdig, økonomisk drift
Produktionsanlæg, der strækker sig over et stort geografisk område, anvender ofte en redundant løsning, i deres proceskontrolsystem, for at sikre rentabilitet i produktionen. Da ”High Speed Profibus” kun tillader brug af kobber kabler for meget korte afstande, er fiberoptiske links fra Pepperl+Fuchs et særdeles anvendeligt alternativ.

Der er tre gode grunde til at vælge Fiber Optiske Links som den rette løsning til proceskontrol i stedet for den traditionelle løsning med kobber kabler:
  1. Fiberoptiske links giver galvanisk adskillelse imellem produktionsanlægget og det tilknyttede kontrol- og operatørrum.
  2. De optiske signaler afsætter ingen nævneværdig effekt, hvilket bevirker, at der ikke dannes gnister og ej heller varme overflader.
  3. Der dannes ikke elektromagnetisk interferens (støj), som det sker i traditionelle kobber kabler.

Derudover, giver de fiberoptiske links nogle flere ekstra muligheder og fordele, idet de kan anvendes i et ”punkt til punkt” installation, også i et redundant kredsløb. De kan også detektere fejl i profibus og kan deraf foranledige, at en redundant linie igangsættes automatisk.

I zone 1 anvendes konventionelle buskabler som forbindelse til Remote I/O stationen. Men da en RS485 link ikke er egensikker (IS), så skal kablerne være udført med den samme sikkerhed, som stilles til forsyningskablerne for at imødekomme de større sikkerhedskrav.

Kilde: Pepperl+Fuchs - http://www.pepperl-fuchs.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156