23948sdkhjf

Dantax nedjusterer

Radio/tv-producenten blev i årets første tre kvartaler ramt af en kraftig tilbagegang. Først til efteråret øjner man en bedring.
- Uro på de finansielle markeder har medført nedgang i omsætningen, og for januar kvartal 2009 har omsætning og indtjening været væsentligt lavere end forventet, meddeleler Dantax i sin kvartalsrapport.

I de første tre kvartaler af 2008/2009 blev det til en samlet omsætning på 58,4 mio. kr., og dermed var der tale om en klar tilbagegang fra 114,2 mio. kr. i samme periode i 2007/2008. Ordinært resultat før skat endte med et underskud på 5,9 mio. kr. mod et plus på 6,4 mio. kr. året før. Virksomhedens fly-aktiviteter har stort set været som budgetteret, mens radio/tv-aktiviteterne er blevet hårdt ramt af den økonomiske krise.

Både i Norge og Sverige er radio/tv-aktiviteterne påvirket af faldende valutakurser. I Norge har selskabet tillige haft forøgede hensættelser til garantireparationer, mens virksomhedens agent i Sverige, Teleton Magnetics, er kommet i økonomiske problemer. Dantax Radio har valgt at hjælpe agenten med en rekonstruktion og har derfor hensat 1,8 mio. kr. til formålet.

Heller ikke i Danmark har udviklingen dog været tilfredsstillende:

- Finanskrisen har medført væsentlig fald i omsætningen. Der er sket tiltag til reduktion i omkostningerne i både Danmark og Norge, men dette har alene haft begrænset effekt for indeværende regnskabsperiode. Det opnåede resultat er ikke tilfredsstillende, og der forventes først en bedring til efteråret, skriver Dantax i sin kvartalsrapport.

På den baggrund har Dantax valgt at nedjustere sin økonomiske forventninger, så man nu kalkulerer med et underskud efter skat på 5-6 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096