23948sdkhjf

Positive signaler fra William Demant

Høreapparatsproducenten melder om en stabilisering af markedet og om positiv modtagelse af koncernens mange produktlanceringer.
William Demants høreapparatforretning har i den forløbne del af 2009 udviklet sig tilfredsstillende og i overensstemmelse med de lagte planer. De gennemsnitlige engrospriser er nu tilbage på niveauet fra første kvartal 2008 efter særligt i andet halvår 2008 at have været under pres.

Koncernens høreapparatforretning har siden efteråret 2008 styrket sit produktudbud markant, særligt anført af de mange nye produkter, som ved indgangen til andet kvartal 2009 blev præsenteret på den amerikanske høreapparatkongres AudiologyNOW! (AAA). De mange produktintroduktioner er forløbet tilfredsstillende.

I forbindelse med årsregnskabet for 2008 oplyste William Demant, at koncernen i 2009 forventer en fremgang i omsætningen, der overstiger markedsvæksten med 2-4 %. Udviklingen i den forløbne del af 2009 understøtter denne forventning, som derfor fastholdes. Udviklingen på det globale høreapparatmarked vurderes i perioden at have stabiliseret sig oven på den gradvise forværring af markedsbetingelserne, der prægede det meste af 2008 og særligt årets anden halvdel. Det skønnes, at høreapparatmarkedet i første kvartal 2009 har udviklet sig fladt i forhold til samme periode i 2008.

- Koncernens kerneforretning, der omfatter udvikling, produktion og engrossalg af høreapparater, har i årets første kvartal udviklet sig i overensstemmelse med de lagte planer, hvilket blandt andet har vist sig ved, at såvel Dual-lanceringen som salget af Vigo og Epoq er forløbet tilfredsstillende. Styksalget til det engelske sundhedsvæsen (NHS) er dog realiseret noget under niveauet i første kvartal 2008, hvilket skyldes et generelt lavere efterspørgselsniveau hos NHS som følge af de senere års nedbringelse af ventelisterne. Det vurderes, at koncernen i første kvartal 2009 har fastholdt sin markedsandel hos NHS, skriver William Demant i en periodemeddelelse.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078