23948sdkhjf

Forventet underskud hos GN Store Nord

GN Store Nords resultat for første kvartal blev som forventet, og forventningerne til helåret er uændrede.
Den samlede omsætning blev på i alt 1,198 mia. kr., hvilket er en tilbagegang på mere end 200 mio. kr. fra året før. Specielt GN Netcom har oplevet tilbagegang. I datterselskabet endte omsætningen på 421 mio. kr. i første kvartal 2009 mod 636 mio. kr. i samme kvartal året før. I GN Resound steg omsætningen i samme periode med beskedne 2 mio. kr. til 774 mio. kr.

Koncernens EBITA endte i kvartalet med et underskud på 65 mio. kr. mod et overskud på 27 mio. kr. i samme kvartal året før. GN Netcom gav et negativt EBITA på 82 mio. kr., mens Resound gav et plus på 29 mio. kr.

- For knap et år siden, et godt stykke tid før den økonomiske afmatning satte ind, indledte GN Netcom et vidtrækkende omstruktureringsprogram, FAST (Focused And Simplifying Turnaround). Ved hjælp af dette program har vi fjernet væsentlige omkostninger fra vores forretning. Desværre bliver den positive virkning af omkostningsreduktionerne i øjeblikket overskygget af det kraftige fald i markedet, men vores omfattende turnaround-program er kommet godt i vej, og vi har et positivt cash flow, siger GN Netcoms administrerende direktør Toon Booten.

- GN ReSound har lanceret et aggressivt initiativ for at skabe en slankere, mere kundeorienteret organisation og for at reducere omkostningsbasen væsentligt i 2009. Vi er nået et godt stykke mod at indfri disse mål og fokuserer nu fuldt og helt på at gennemføre de planlagte omkostningsforbedringer og på at generere likviditet, tilføjer GN ReSounds administrerende direktør Mike van der Wallen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156