23948sdkhjf

Fortsat høj vækst hos Ambu

Den positive udvikling i Ambu fortsætter, og i første halvår 2008/2009 er omsætningen steget med 10 % målt i lokal valuta, hvilket er væsentligt over markedsvæksten på estimeret 3-5 %.
Resultatet af primær drift blev i andet kvartal på 25,0 mio. kr. mod 24,5 mio. kr. sidste år efter engangsomkostninger og særlige omkostninger. Det indebærer organisatoriske tilpasninger i niveauet 3 mio. kr. samt særlige omkostninger i forbindelse med en række verserende patentsager på 5,3 mio. kr., i alt 8,3 mio. kr. Resultatet før skat blev i andet kvartal på 21,8 mio. kr. mod 20,7 mio. kr. i samme periode sidste år. År til dato var resultatet før skat 38,5 mio. kr. mod 33,4 mio. kr. sidste år.

Omsætningen blev i andet kvartal på 222,8 mio. kr. mod 198,4 mio. kr. i andet kvartal 2007/2008 og år til dato 431,4 mio. kr. mod sidste år til dato 385,9 mio. kr. – svarende til en stigning på 12 % eller 10 % målt i lokal valuta både i andet kvartal og år til dato.

- Der er i det forløbne halvår igangsat og gennemført en lang række initiativer inden for vores fire indsatsområder. Ambu fortsætter med at generere tocifrede vækstrater samtidig med, at indsatsen for at styre omkostninger og effektivitet påvirker vores resultat positivt. Ambu's evne til at fortsætte effektiviseringen af virksomheden samtidig med, at der investeres målrettet i udvikling af nye produkter samt i salgsstyrken er helt afgørende for realiseringen af Ambu's målsætning om at tage markedsandele og vokse profitabelt. Vi har et nyt spændende produkt klar til lancering inden for kort tid. Arbejdet med den fremtidige strategi for Ambu er påbegyndt. Strategien, som tager afsæt i de fire tidligere omtalte fokusområder, som er produkter, salg og markeder, effektivitet og akkvisitioner, vil blive præsenteret i fjerde kvartal 2009, siger Lars Marcher, administrerende direktør.

Sundhedssektoren er påvirket af den globale krise, men Ambu mærker p.t. kun i begrænset omfang effekten af opbremsningen i økonomien. Der er uændrede forventninger til omsætning og resultat i 2008/2009. Det betyder, at Ambu stadig forventer en omsætning i niveauet 850 mio. kr., og EBIT forventes fortsat at ligge på ca. 100 mio. kr. før særlige omkostninger til gennemførelse af de verserende patentsager.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095