23948sdkhjf

Vestas-formand: Kvalitetssikring er vigtigst

Øgede krav til underleverandørerne og højere komponentkvalitet skal sikre, at Vestas bliver blandt finanskrisens vindere.
I Vestas’ bestyrelse diskuteres finanskrisen heftigt, og man arbejder ihærdigt med at opstille forskellige scenarier for krisens udvikling. En af de ting bestyrelsesformand Bent Carlsen er sikker på er dog, at de producenter der kan producere møller af højeste kvalitet vil vinde i krisen. For hos aftagerne og bankerne sættes der nemlig øget fokus på driftssikkerheden. Det skriver Børsen.

- Finansieringen af vindmøller, tror vi, bliver fremadrettet mere afhængig af kvaliteten. Det er mølleejeren og hans pengeinstitut, der bliver ramt, hvis møllen går i stykker. Som investor har du 100 % fast indkomst, medmindre det holder op med at blæse, men hvis møllen går i stykker, er det en alvorlig situation, udtaler Bent Carlsen til Børsen.

Derfor forventer han også, at kravene til underleverandører vil blive strammet væsentligt i takt med, at industrien vokser. Derudover forudser han også, at underleverandørerne kommer til at tage et større ansvar, når der sker fejl, og henviser blandt andet til bilindustrien, hvor det er kutyme at sende regningen for tilbagekaldelser videre til underleverandøren, hvis denne leverer komponenter af dårlig kvalitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.825