23948sdkhjf

Kamstrup fordobler overskuddet

På trods af milliontab på valutakurser lykkedes det alligevel den østjyske producent af elektroniske fjernvarmemålere at øge overskuddet markant.
I alt fik Kamstrup en omsætning på 939 mio. kr. i 2008, og dermed var der tale om en fremgang på 7 % fra 879 mio. kr. i 2007. Væksten var dog ikke helt så stor som målet på 15-20 %, og det skyldes i høj grad, at Skanderborg-virksomheden har haft store tab på udenlandske valutaer, som har kostet et tocifret millionbeløb. På bundlinjen var der dog grund til smil, idet overskuddet før skat endte på 42,4 mio. kr., hvilket næsten var en fordobling fra 22,5 mio. kr. i 2007. Det skriver Børsen.

- I efteråret før valutadykket troede vi på, at vi ville sætte ny rekord i 2008. Men nu må vi nøjes med en pæn fremgang. Vi forventer stadig at omsætte for 2 mia. kr. i 2012, men det bliver sværere at nå end for et år siden. I år fastholder vi omsætningen og forventer et større overskud, udtaler administrerende direktør Per Asmussen til Børsen.

Han afviser dog, at væksten kommer til at ske ved opkøb af nødlidende konkurrenter. Til gengæld satser man endnu mere på produktudvikling, og i 2009 har man et rekordstort udviklingsbudget. Udover elektroniske fjernvarmemålere satser man blandt andet på produkter inden for intelligent måling af vand, el, køling og gas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079