23948sdkhjf

Rekordvækst hos Mermaid

Den danske producent af digitale skilte fordoblede omsætningen i 2008. På bundlinjen endte man dog med millionunderskud.
Selskabets omsætning endte på 61,7 mio. kr. i 2008, og dermed var der tale om stor fremgang fra 31,7 mio. kr. i 2007. Årets resultat endte med et underskud på 14,7 mio. kr. mod et beskedent overskud på 9.000 kr. i 2007. Resultatet er dog præget af en markant nedskrivning af virksomhedens goodwill på 11,5 mio. kr.

- Året blev præcist så hektisk som forventet - dog var markedsudviklingen uens over året med en svag start på året, stærk optur henover midten og en hård opbremsning de sidste måneder af året. Med opkøb, integration, produktudvikling og nye kunder blev organisationen sat under maksimalt pres, men generelt kan det konkluderes, at organisationen bestod. Selskabet står dermed med gode kort i den videre markedsudvikling og konsolideringsproces, der forventes at accelerere gennem 2009, skriver Mermaid Technology i sit årsregnskab.

Omsætningen er bedre end forventet, mens resultatet før afskrivninger, som gav et plus på 850.000 kr., er som virksomheden tidligere har meldt ud. Ledelsen erklærer sig tilfreds med omsætningsvæksten, mens EBITDA-resultatet ikke helt levere op til forventningerne set i lyset af den højere omsætning

- Med den negative udvikling i markedskonjunkturerne samt usikkerheden på, hvor lang tid dette billede vil præge markedet, er der væsentlig usikkerhed omkring selskabets estimater for 2009. Det er selskabets forventning for 2009 at realisere en omsætning i størrelsesorden 50–70 mio. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på–1 til 2 mio. kr., baseret på selskabets nuværende ordrebeholdning samt forventninger til indgåelse af aftaler på baggrund af afgivne tilbud mv.

Kilde: First North

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093