23948sdkhjf

B&O ruster sig mod opkøb

En aktieemission og en sammenlægning af A- og B-aktier sikrer ifølge bestyrelsesformand Jørgen Worning Struer-virksomheden mod opkøb.
På en ekstraordinær generalforsamling onsdag besluttede B&O at slå de magtfulde A-aktier sammen med B-aktierne for at kunne sikre en aktieemission og dermed en kapitaltilførsel på 400 mio. kr. Det var derfor en tilfreds bestyrelsesformand Jørgen Worning, der kunne konstatere, at forslaget blev vedtaget på generalforsamlingen. Det skriver Berlingske Business.

Et par aktionærer stillede dog kritiske spørgsmål til omvæltningerne og frygtede, at virksomheden med blot én aktieklasse vil være et nemmere opkøbsemne. Den frygt maner Jørgen Worning dog til jorden.

- Jeg mener, at når vi har én aktieklasse med en række store aktionærer, er vi faktisk bedre rustet mod tilsagn end før. Ønsker man at købe virksomheden i dag, skal man komme med et offentligt tilbud, og hvis 10 % af aktionærerne ikke ønsker det, kan de blokere for købet. Det stiller virksomheden stærkere mod opkøb end før, hvor man kunne forhandle direkte og hemmeligt med A-aktionærerne, og købe sig til stemmerne, siger Jørgen Worning til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14