23948sdkhjf

Stena Miljø skal indsamle batterier

Fra årsskiftet blev der indført producentansvar på batterier. Producentforeningerne lagde opgaven i udbud, og det er Stena Miljø, som har vundet udbuddet. Derfor indsamler og behandler Stena Miljø nu alle batterier i Danmark.
Når batterierne er kommet ind hos Stena Miljø bliver de i første omgang grovsorteret. Dette foregår på Stenas anlæg i Brøndby og Vissenbjerg.

- Først og fremmest skal vi have fjernet uvedkommende indhold som fx elektronikskrot, lightere, elpærer og pap. De fleste batterityper vil blive oparbejdet på et anlæg i Frankrig, hvor de kan garantere en genanvendelsesprocent på +60. Vi forventer dog også at skulle bruge andre oparbejdere i Europa, der hver især har specialiseret sig i genanvendelse af helt specifikke batterityper, siger administrerende direktør i Stena Miljø, Jakob Kristensen.

Man regner med, at der bliver solgt ca. 3.700 tons batterier i Danmark hvert år. Heraf indsamles ca. 25 %. Via diverse oplysningskampagner i løbet af det kommende år samt muligheden for gratis aflevering forventes det, at indsamlingsprocenten vil stige i de kommende år. Miljøstyrelsens og EU’s målsætning er at nå op på 50 % i løbet af de næste tre-fire år.

- Indsamling, behandling og genvinding af batterier er et miljømæssigt skridt i den rigtige retning. Der er heldigvis mere fokus på dette, end der hidtil har været, og jeg håber på, at Danmark fremadrettet kan være foregangsland også på dette vigtige område, afslutter Jakob Kristensen.

Stena Miljø har i forvejen en identisk aftale om indsamling og behandling af alle danske lyskilder (lysrør og energisparepærer), som også afhentes på genbrugspladserne og er dermed blevet en vægtig spiller på det kommunale marked.

Kilde: Stena Metall - http://www.stenametall.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125