23948sdkhjf

Underskuddet vokser hos Rovsing

Skovlunde-virksomheden ser dog positivt på fremtiden. En række tabsgivende projekter er nu afsluttet, og ordreindgangen er stigende.
I første halvår havde Rovsing en omsætning 14,4 mio. kr. Dermed er der tale om solid tilbagegang fra første halvår sidste år, hvor omsætningen endte på 21,8 mio. kr. Resultatet af den primære drift endte med et underskud på 11,4 mio. kr. mod -8,9 mio. kr. i 2007/2008.

- Selvom resultatet er utilfredsstillende, er den gode nyhed, at den ”turn-around”, som selskabet er i gang med, er ved at være afsluttet, skriver Rovsing i sit halvårsregnskab.

Det betyder for det første, at udviklingsaktiviteterne på selskabets store kriseramte projekt vedrørende SMS test systemet til Galileo nu er tilendebragt, og det første af i alt fire identiske systemer er leveret til samt godkendt af kunden. De resterende tre systemer leveres alle inden udgangen af marts 2009, hvorefter kontrakten er afsluttet.

For det andet har afslutningen af Galileo-projekterne medført, at der er genskabt kræfter til salgsprocessen, og ordreindgangen inden for rumfart er nu igen tilfredsstillende. Ordreindgangen har over de sidste tre måneder været på over 15 mio. kr. Selskabet forventer en stærk stigning i ordreindgangen over de kommende måneder.

For det tredje er selskabet lykkedes med sin nye strategi om udvikling af generiske og genanvendelige hardware- og softwareprodukter. Ordren på Sentinel 1 Power SCOE systemet åbner for gensalg i større stil af generiske produkter med forøget indtjening til følge.

Endelig har Astrium netop bedt Rovsing om tilbud på yderligere fem SMS systemer, der er identiske med det tabsgivende system, som nu er færdigudviklet. Der er her tale om genproduktion. Såfremt ordren vindes, har Rovsing gode muligheder for at kompensere for en væsentlig del af de tab, som selskabet har haft på udviklingsopgaven. Systemerne skal anvendes til Galileo FOC fasen (bygning af yderligere 26 Galileo satellitter).

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094