23948sdkhjf

Skal deles om mekatronik-ingeniører

Sammen med virksomheder i Mekatronikklyngen går Center for Erhvervsudvikling helt nye veje i bestræbelserne på at tiltrække nyuddannede civilingeniører med spidskompetencer inden for mekatronik til Sønderborg. I et toårigt ansættelsesforløb skal civilingeniørerne indgå i en turnusordning og arbejde i tre virksomheder
- Det mest bemærkelsesværdige i initiativet er, at virksomhederne er så åbne overfor hinanden, at de giver mulighed for at dele højt kvalificeret arbejdskraft. Det er karakteristisk for det stærke netværk, og den kultur, der er blandt mekatronikklyngens mange virksomheder. Ordningen er vigtig at sætte i gang nu, så den er fuldt ud køreklar, når krisen vender, siger CfE’s Søren Sloth Møller, der er tovholder på projektet.

For virksomhederne er fordelen, at de får tilknyttet en nyuddannet medarbejder, som er blandt de bedste i sin årgang. Det giver værdifuld inspiration.

For civilingeniørerne er fordelen, at de på blot to år kan få mulighed for at stifte bekendtskab med tre forskellige virksomhedskulturer og få testet deres karrieremuligheder på en realistisk baggrund.

Det er formelt Center for Erhvervsuddeling, der ansætter de nye civilingeniører og udstationerer dem i virksomhederne. I første omgang drejer det sig om to ingeniører. De internationalt orienterede virksomheder, der er med i samarbejdet er Focon Electronics Systems, Linak, Siemens Flow Instruments, OJ Electronics og Rose Technology.

- Målet er at tiltrække de civilingeniører, der ligger i den absolutte topklasse inden for software og elektronik. Udover arbejde i en række spændende virksomheder, der hver på sit felt hører til blandt eliten, er ingeniørerne via pendlerordningen sikret en bolig i området, siger Søren Sloth Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078